על המבשלה

על המבשלה

מבשלת קרושוביצ’ה -Krusovice brewery אחת המבשלות הותיקות בצ’כיה- הוקמה ב-1517.

הייתה בבעלות משפחתית שנים ארוכות, אך בחצי השני של המאה ה- 20 היא הייתה בבעלות המדינה, ומראשית שנות ה- 90 היא עברה לידיים פרטיות. בשנת 2007 עברה המבשלה לידי קונצרן “היינקן” העולמי. כיום זו המבשלה השנייה בגודלה בצ’כיה מבחינת כמות ייצור.

במבשלה נרקחים שני סוגי בירה:

"קרושוביצ'ה אימפריאל" המלכותית ו"קרושוביצ'ה צ'רנה" (כהה)

קרושוביצ’ה אימפריאל

זהובה ונאה עם קצף לבן טוב

מרירות באף ובפה – אך במידה רצויה. עדינה אך מספיק חדה, מאוזנת כמו שפילזנר טוב צריך להיות.
בירת פרמיום זו מיוצרת בטכנולוגיה קלאסית ובתהליך מודרני המבטיח את איכותה. לתת משובח, מי מעינות וכשות מסוג סאאז הם מרכיביה העיקריים.

30 ליטר

5% אלכוהול

500 מ"ל 24 בארגז

5% אלכוהול

30 ליטר

5% אלכוהול

500 מ"ל 24 בארגז

5% אלכוהול

30 ליטר

5.2% אלכוהול

500 מ”ל 24 בארגז

5% אלכוהול

קרושוביצ’ה צ’רנה

צבע כהה מאוד, מזכיר פורטר איכותי

ראש שזוף יפה. ארומות של לתתים קלויים, קרמל ולחם שחור. טעמים המזכירים שוקולד, קפה וטופי. מרירות מתונה, גוף בינוני וגיזוז מושלם הופכים אותה לכיפית לשתייה. מי מעיינות, לתת ממוראביה, כשות מאזור זאטק (סאאז) ומתכון שעובר מדור לדור הם המרכיבים של בירה זו. זהו לא סתם לאגר כהה כי אם “שווארצביר” – בירה שחורה בגרמנית.

30 ליטר

3.8% אלכוהול

30 ליטר

3.8% אלכוהול

30 ליטר

3.8% אלכוהול